Website powered by

IKTHUS V

A conceptual design for a library.
Beached and petrified somewhere on the Maine coast.

Four stories not including observation tower. Gross square footage 21,000. Ceder shingle and wood siding over steel frame, slate roof with seamed copper.

Exterior, front at dawn

Exterior, front at dawn

Interior, third floor reading room

Interior, third floor reading room

Exterior, elevation at main entry

Exterior, elevation at main entry

Interior, great hall

Interior, great hall

Exterior, observation deck and emergency egress stair tower.

Exterior, observation deck and emergency egress stair tower.

Exterior, rear elevation

Exterior, rear elevation

Exterior, white model of entry, section cut at footbridge.

Exterior, white model of entry, section cut at footbridge.

Exterior, early draft of entry and footbridge.

Exterior, early draft of entry and footbridge.

Interior, quick render of main hall, ground floor. Low Res.

Interior, quick render of main hall, ground floor. Low Res.

Interior, quick render of main hall at first floor. Low Res.

Interior, quick render of main hall at first floor. Low Res.

Interior, quick render of an early draft of the main interior structural systems.

Interior, quick render of an early draft of the main interior structural systems.